top of page

Algemene Voorwaarden

Mijn werkwijze

We starten met een (telefonische) afspraak. Zo leren we elkaar al wat kennen. Ik luister naar jullie verwachtingen en vragen. Samen maken we afspraken over ons foto moment.

 

Als de dag van de shoot dichter bijkomt, krijg je nog een mailtje met tips en trics. Zo ben je helemaal klaar voor de shoot.

 

En dan is het zover... we gaan samen op pad om de mooiste momenten te creëren en vast te leggen. Ik start met enkele opdrachtjes en geef jullie de tijd om te ontspannen.

Gedurende de shoot geef ik jullie opdrachten en stel ik vragen. Zo heb je niet het gevoel dat je aan het poseren bent en fotografeer ik jullie spontane leuke zelf.

 

Na de shoot krijg je een link naar een online galerij. Hier vindt je alle foto's terug.

Je selecteert de foto's die je leuk vindt. Als je klaar bent, geef je me een seintje en dan ga ik voor je aan de slag. Een beetje later kan je het factuurtje verwachten. Na de betaling en de verwerking (tel hiervoor een tweetal weken) krijg je de foto's via we-transfer of stick (meerprijs).

 

Mocht je dan nog materialen willen bestellen zoals wanddecoratie, sta ik steeds klaar om je hierbij te helpen.

Algemeen

Foto's en video's gemaakt door Karline fotografie kunnen verschijnen op social media en website, laat me weten wanneer u dit niet wenst.
 

Een boeking is definitief. Indien deze wordt geannuleerd of in tijd wordt ingekort dan zal een schadevergoeding van 50% aangerekend worden voor de uren in verlies. Er word een voorschot gevraagd bij het maken van een boeking. Als het voorschot betaald is, is de boeking definitief.  Dit voorschot is niet-gerestitueerd. Het kan wel geruild worden in de vorm van een cadeaubon die 1 jaar geldig blijft. 

Het aantal geleverde foto's kan niet op voorhand worden vastgelegd. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van de reportage, weersomstandigheden e.a. 

Online galerijen blijven 2 weken zichtbaar en worden nadien in het archief opgeslaan. Indien u na 14 dagen toch nog foto's wil downloaden (of u verloor foto's kan dit uit het archief gehaald worden voor u aan 15€ (foto's blijven gedurende 2 jaar in het archief bewaard) 

Galerijen in lage resolutie die gedeeld worden, worden voorzien van een logo in het midden van de foto.


De foto’s kunnen niet worden gedownload en dienen louter als bezichtiging voor eventuele aankopen van digitale hoge resolutiebeelden. 

Prijzen kunnen op elk moment worden aangepast.

De prijs die de klant krijgt op de dag van de boeking, blijft ongewijzigd – ongeacht eventuele prijsstijgingen. 

Auteursrecht

Het fotografisch werk van Karline Fotografie is onderhevig aan auteursrechten: de foto’s blijven eigendom van de fotograaf. Persoonlijke gebruik is vrij, maar voor commerciële doeleinden moet de klant toestemming vragen en/of een vergoeding geven aan de fotograaf. Gebeurt dit niet, dan worden gerechtelijke stappen ondernomen. 

Karline Fotografie bewerkt alle foto’s in een typische stijl. Eigen of verdere bewerking (met IG-filters bijv.) is niet toegestaan. Ook dit valt onder auteursrecht en zal worden vervolgt
Het fotografisch werk van Karline Fotografie is onderhevig aan auteursrechten.


Alle intellectuele eigendomsrechten verbonden aan producten of diensten die Karline Fotografie  ontwikkelt, blijven haar exclusieve eigendom. Op het ogenblik dat de klant de factuur met betrekking tot de opdracht volledig heeft betaald, verkrijgt de klant een niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht op de producten of diensten die specifiek voor de klant zijn gemaakt. Dit gebruiksrecht is beperkt tot het doel waarvoor de werken werden gemaakt. De vergoeding voor het toegekende gebruiksrecht is begrepen in de prijs van de opdracht. 

Op het ogenblik dat de klant de factuur met betrekking tot de opdracht volledig heeft betaald, verkrijgt de klant een niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht op de producten of diensten die specifiek voor de klant zijn gemaakt. 

Het verlenen van een tijdelijke gebruiksrecht biedt het recht aan de opdrachtgever om in het kader van zijn activiteiten deze vermogensrechten op volgende vlak te exploiteren:
Het recht het werk te verspreiden en meedelen aan het publiek voor de specifieke context en uitingen zoals overeengekomen tussen Karline Gravet en de opdrachtgever.
Karline Gravet behoudt het recht om het werk te gebruiken als voorbeeld of ter promotie van eigen diensten.
De vergoeding voor het toegekende gebruiksrecht is begrepen in de prijs van de opdracht. 

Aankopen fotoproducten

Bij aankoop verbindt de klant zicht tot de aangeduide artikelen. Deze worden op maat gemaakt en kunnen om die reden niet geretourneerd worden.
De bestelling wordt pas klaargemaakt na goedkeuring van ontwerp en na betaling van het volledige bedrag. 

Karline Fotografie is niet verantwoordelijk voor schade bij de post.
Karline Fotografie is niet verantwoordelijk voor vertragingen bij levering.

Belet

Bij belet of ziekte van de fotograaf op de afgesproken datum wordt eerst gekeken of de fotosessie kan worden verplaatst. Indien dit niet kan (evenement, huwelijk) betaalt de fotograaf het volledige bedrag terug en stelt Karline Fotografie een gelijkwaardige vervanging voor. 

De fotograaf heeft het recht een afspraak te annuleren wanneer de klant niet voldoet aan de gevraagde acties en voorbereiding, in dit geval wordt het voorschot terugbetaalt. 

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over deze voorwaarden, mag u steeds contact opnemen.

bottom of page